Meslek Yüksekokulumuz Bu Dönem Teknik Gezisini Artvin İl Özel İdaresi'ne Yapmıştır.

01 Kasım 2018, Perşembe 94

Yönetim ve Organizasyon Bölümü, Yerel Yönetimler Programı  2. sınıf öğrencileri, Yerel Yönetimler dersi kapsamında, il özel idarelerinin yapısı ve işleyişine ilişkin olarak gördüğü teorik bilgilerin uygulamada nasıl gerçekleştiğini öğrenmeleri amacıyla; Maliye Programı 2. sınıf öğrencilerimiz ise bütçe dersinin pratik uygulamasını görmeleri amacıyla Artvin İl Özel İdaresi ve organı olan İl Genel Meclisi teknik gezi kapsamında ziyaret edilmiştir.

Her yıl düzenlenen teknik gezimiz bu yıl Maliye Bölümü Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Hacer KADIOĞLU ÖZDEMİR ve Yerel Yönetimler Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Uğur BİRİCİK eşliğinde İl Genel Meclisi’nin 1 Kasım’da yapılan bütçe görüşmelerine katılım şeklinde gerçekleştirilmiştir. Toplantıya katılan öğrencilerimiz meclis başkan ve üyeleri ile tanıştı. Öğrencilerimize İl Özel İdaresinin ve organı olan İl Genel Meclisinin çalışma usul ve esasları, görevleri, üyelerinin seçimi, gündemin belirlenişi, bütçe kanununun hazırlanışı, görüşülmesi ve kabul edilmesi gibi konularda bilgi verilmiştir. Daha sonra öğrencilerimizin katılımı ile  İl Genel Meclisi Başkanı Sn. Hasan DİLBERPĞLU tarafından meclis toplantısı başlatılmıştır. Mali Hizmetler Müdürü tarafından öğrencilerimize bütçe içeriği detaylı bir şekilde anlatılmış ve bir süre öğrencilerimizle soru-cevap şeklinde süreç işlemiştir. Meclis üyelerinin bütçeyi onaylamaları ile sonra eren toplantının ardından Sn. DİLBEROĞLU öğrencilerimizi çay ikramı için odasına davet etmiştir. Çay sohbeti esnasında kurumun işleyişi hakkında bilgiler paylaşıldıktan sonra meclis üyesi Sn. Furkan ÇAKMAK eşliğinde öğrencilerimize yemek ikram edilmiştir.

Oldukça faydalı olan teknik Gezimiz öğrencilerimizin Atatepe ve Cam Teras'ı ziyaretleri ile sonlandırılmıştır. Üniversite yönetimi olarak bizleri karşılayan ve değerli bilgi ve deneyimlerini bizlerle paylaşan başta İl Genel Meclisi Başkanı Sn. DİLBEROĞLUNA, bizlere eşlik eden meclis üyesi Sn. Furkan ÇAKMAK’a ve tüm meclis üyelerine teşekkürlerimizi ediyoruz.