Yusufeli Meslek Yüksekokulu Yerel Yönetimler Programı 2.sınıf öğrencileri Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne teknik gezi düzenledi.

02 Nisan 2018, Pazartesi 251

Yönetim ve Organizasyon Bölümü, Yerel Yönetimler Programı  2. sınıf öğrencileri, Yerel Yönetimler dersi kapsamında, Büyükşehir Belediyeleri’nin yapısı ve işleyişine ilişkin olarak gördüğü teorik bilgilerin uygulamada nasıl gerçekleştiğini öğrenmeleri amacıyla Öğr.Gör. Fatma Nalbant koordinatörlüğünde Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne düzenlenen teknik geziye katıldılar.

Yerel Yönetimler Programı 2. sınıfında öğrenim gören 26 kişilik öğrenci grubu, Öğr. Gör. Fatma Nalbant ve Öğr. Gör. Mustafa Demirci ile birlikte Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet alanlarından ilk olarak Hayvan Barınağını ziyaret ederek veteriner hekimler tarafından bilgilendirildiler. Ayrıca İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı Müdürü Sayın Muhammed Tayfun Çubukcu tarafından Erzurum Büyükşehir Belediyesi hizmet alanları hakkında geniş çerçevede bilgilendirildiler. Sonrasında Ulaşım Müdürlüğü’nü, “Sosyal Belediyecilik” anlayışı çerçevesinde oluşturulan “Hayır Çarşısı”nı ve Mezarlıklar Müdürlüğü’nü ziyaret ederek değerli görevliler ile yapılan hizmetler hakkında soru-cevap şeklinde sohbet gerçekleştirdiler. Son olarak ise Erzurum Büyükşehir Belediyesi hizmet binasında meclis toplantı salonunda encümen üyesi tarafından meclis toplantılarının nasıl gerçekleştirildiğine dair bilgiler aldılar. Öğrencilerimize katkı sağlayan bu teknik gezi de; değerli bilgiler sunan İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı Müdürü Sayın Muhammed Tayfun Çubukcu’ya, gezi öncesi-sonrası değerli yardımlarda bulunan ve gezi boyunca öğrencilerimize rehberlik eden Sayın Ali Aydemir’e ve teknik gezinin düzenlenmesinde emeği geçen Erzurum Büyükşehir Belediyesi yönetici ve çalışanlarına teşekkür ederiz.

Ayrıca teknik gezi sonrasında öğrenciler, Selçuklu eseri olan, Erzurum'un sembolü haline gelen Çifte Minareyi ve tek bir çatı altında toplanarak restaurant müze haline getirilen Erzurum Evleri’ni ziyaret ettiler.